Letterpress

LETTERPRESS

Het neusje van de zalm, ook voor briefpapier, envelopen en kaartjes

Letterpress  is het Engelse woord voor BOEKDRUK .

HOOGDRUK  of BOEKDRUK  is de technische benaming van de traditionele  druktechniek , komt van BOEKDRUKKUNST / drukken van VERHOOGDE Letterbeelden of voorstellingen middels de drukpers.

Voor het drukken in boekdruk maakt men gebruik van loden letters, clichees, fotopolymerebeelddragers, galvano s, stypen, koperclichees, koper lijnwerk, ornamenten, linoleumsneden, hout en kopergravures en noem maar op.  Oude en antieke beelddragers zijn uitsluitend ORIGINEEL op boekdrukpersen te re-printen met behoud van kwaliteits/ originaliteitswaarde.

De afdrukken van deze beelddragers ( vlakke drukvormen ) geschiedt middels Boekdrukpersen met hoge(druk) kracht, op/in het papier.

Deze drukpersen zijn er in twee soorten n.l. Degelpersen en Cilinderpersen. Degelpersen oefenen een CONSTANTE druk uit, bij cilinderpersen geschiedt het drukken rotatief door streepsgewijze drukafwikkeling.

Gangbare degelpersen, voor het vervaardigen van drukwerk  kunnen een drukkracht ontwikkelen tussen 1250 Kg. en 50 Ton.  Heidelberger degelautomaat ( HDA ) max.  38 Ton    - --British Thompson  degelautomaat, max. 49 Ton.

Cilinderpersen ontwikkelen gemiddeld  een drukkracht van ca, 2000 Kg. per strekkende cm, al naar gelang de breedte van de drukcilinder.

Het is die drukkracht, perskracht , die nodig is voor het drukken in hoogdruk/boekdruk /letterpress, om de afdruk een impressieve uitstraling mee te geven , zo dat je kan zien  en voelen dat het dukwerk ECHT GEDRUKT en GEPERST is op/ in het papier en het drukwerk een exclusief of persoonlijk cachet geeft.

Buiten het maken van gewoon drukwerk kunnen op boekdrukpersen nog vele andere specialiteiten en drukwerkveredeling toepassingen worden vervaardigd, zoals: Reliefdruk, blinddrukken ( verdiept ), Preegen ( verhoogd ).

Nummeren, Perforeren,( Persperfo- grof en fijn – Microperforatie )  stansen, rillen, - tekstendrukken, perforeren en nummeren in 1 drukgang – hersteldrukwerk uitvoeren, reeds vervaardigde brochures en folders voorzien van een opdruk, het bedrukken van zware kartonsoorten, drukken op leder, kunststoffen, textielsoorten, metaal en vele andere moeilijk bedrukbare materialen. En ook klein formaat drukwerk.

Kort om. De veelzijdigheid van boekdrukpersen is bijna niet in woorden uit te drukken.  ( Boekdruk, wat minder digitaal, maar 3 tandjes veelzijdiger en 5 tandjes robuuster).

Wij, Drukkerij Bruno Cauwe in Schiedam zijn daarom sinds 1937, van vader op zoon ( beide Rijks Gediplomeerde  en Staats Erkende Boekdrukkerspatroons – typografie ) een professionele ,traditionele Boekdrukkerij gebleven, doch mee geëvolueerd naar de eisen van deze tijd en leveren wij nog steeds kwaliteitsdrukwerk en drukwerkspecialiteiten volgens de basisregels van de reeds ca. 600 –jaar bestaande boekdrukkunst zodat wij heden “verheven” zijn tot een speciaaldrukkerij welke een kleine maar sterke schakel vormt in de grote grafische ketting in Nederland waar flexibiliteit, veelzijdigheid en vooral verstand van zaken (Geschoolde Ambachtelijke vakkennis ) respect voor de klant, liefde voor het vak en  kwaliteit hoog in het vaandel staan.

Naast het methode van drukken met digitale fotopolymere tekst- en beeldvervaardigings technieken houden wij ook nog steeds een zeer uitgebreide handzetterij in stand ( Loodletters )  welke uniek is in ons land, welke vele mooie en luxe loodlettertypen  van toen en heden herbergt, welke wij gebruiken voor het maken van drukwerk dat respect  moet afdwingen en ook uw drukwerk een uitstraling van klasse en cachet mee geven.

Vragen over LetterPress ??   1 telefoontje of mailtje aan ons is voldoende  om u vakkundig te laten  informeren over al uw LetterPress wensen en de mogelijkheden.

Onze drukkerij in werking zien ??  -  Bruno Cauwe- YouTube

Geheel vrijblijvend kunt u altijd een offerte aanvragen, prijstechnisch zijn wij geen “specialisten” op dit gebied, kwalitatief wel !    LetterPress is voor ons de gewoonste zaak van de wereld.

Wel aanbevelend, Bruno C.L. Cauwe,  Drukkerspatroon Typografie.

 

Uw interesse gewekt ?
Of vragen op speciaal drukwerkgebied ?
Bel vrijblijvend: 078 - 621 38 82.

 

E-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Letterpress, Boekdruk

Letterpress, Boekdruk Letterpress, Boekdruk LetterPress, Boekdruk Letterpress, Boekdruk

LetterPress, Boekdruk LetterPress, Boekdruk

 

Letterpress,Boekdruk

Letterpress, Boekdruk LetterPress, Boekdruk

 

LetterPress, Boekdruk

 

Letterpress, Boekdruk

 

 

LetterPress, Boekdruk LetterPress, Geboortekaarten

LetterPress, Geboortenkaarten met strikjes, Handgeschept papier

 

 

 

 

 

LetterPress, Oud hollands, Handgeschept papier

Letterpress, Preegdruk, Handgeschept papier LetterPress, Boekdruk, Preegdruk, Handgeschept papier